söndag 22 januari 2012

Kladdkaka á la Ida och Linneas kreativa

                                                                Hel...
...och halv

Den här kladdkakan är lite speciell, den ska göras i  en kastrull.

Du behöver:
100 g  smör
1,5 dl socker
1 dl ljus sirap
2 ägg
i krm salt
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
i,5 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
1. Smält smör i en kastrull.
2. När det har smält tar du av kastrullen från 
plattan och häller i socker, sirap,
ägg och blandar.
3. Häll i resten av ingredienserna och blanda.
3. Smöra och ströbröda två stycken runda formar.
4. Häll i smeten i formarna och sätt i ugnen
ca 5 minuter* i 175 grader.
5. När kakorna är klara låter du dom svalna
och vispar grädde. Bred på grädde på den ena kakan
och lägg över den andra. Lägg ett tunnt lager med grädde
på kakan. Sikta kakao och strö eventuellt
över lite strössel.
KLART!

* För att se om kladdkakan är färdig kan du skaka på den försiktigt. Om det är smet som "rör" på sig är den inte färdig. Ett annat alternativ är att hålla kladdkakan upp och ner. Om kakan är kvar i formen är den klar.
/Linnea