fredag 27 januari 2012

Krispiga mandelmaränger(ca.40 st små)

Ingredienser: 0,5 dl strösocker, en äggvita, 8-10 mandlar.

Gör så här: Koka vatten i en vattenkokare och häll det i en skål ovanför vasken. Ta en ny skål och häll i alla ingredienserna, hacka mandlarna innan du lägger i dom i skålen. Sätt skålen med alla ingredienserna ovanför skålen med det varma vattnet. Vispa med en handvisp tills det blir klistrigt. Ta sedan upp skålen och fortsätt att vispa fast med en elvisp tills den är fast. Om du vågar(som vi gjorde) håll skålen upp och ner över huvudet! Om det känns kletigt på huvudet är den inte klar.... :-)
Ta en plast/spritspåse och fyll den med smeten. Klipp ett litet hål och spritsa små klickar på bakplåtspapper på en plåt! Sätt ugnen på 175 grader och sätt in dom mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Sedan är dom KLARA!

Vi gjorde dom väldigt små så därför behövde dom inte vara i ugnen så länge!
/Ida och Linnea