tisdag 24 januari 2012

Mini choklad Cupcakes med citron frosting


Du behöver:
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
 
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan skål. Häll i mjölk, det smälta smöret och mjölblandningen i smeten och blanda samtidigt. Häll upp smeten i små formar ca 4 cm i botten på en plåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen och ta ut dom efter cirka 5 minuter. (Gör du med större formar kan det ta 15 minuter i ugnen.) 
 
Medans cupcakesen svalnar kan du göra frostingen.
Vispa ca 50 g rumsvarmt smör med 2-3 msk philadelphiaost och 2-3 msk lemoncurde. När det är blandat tillsätter du 2-3 msk vispgrädde och vispar tills det är en fin och fluffig frosting. När cupcakesen har svalnat helt brer du på frostingen och dekorerar med t ex: Strössel, sockerkulor, strösselhjärtan, färgat socker eller chokladhjärtan. 
 
(Tips: byt ut lemoncurden med några droppar pepparmintsolja och dekorera med hackad polkagris.)  
 
Mums!
 
/Ida och Linnea