söndag 19 februari 2012

Brysselkex med rosa socker! (ca. 40 st)

Ingridienser: 4 ½ dl mjöl, 1 dl socker, 200g smör eller margarin, 2 tsk vanilj socker.

Ingridienser till rosa socker: 4 tsk strösocker och några droppar röd karamellfärg.

Gör så här: Blanda allting (till degen) till en fin deg. Rulla den till en lång rulle och sätt plastfolie runt om. Lägg in den i kylen. Ta socker och röd karamellfärg och blanda det i en liten skål. När karamellfärgen har blandat ut sig så är sockret klart! Efter en timme kan du ta ut degen ur kylen och rulla den i det rosa sockret. Skär sedan rullen i skivor cirka 1 cm tjocka. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt ock lägg skivorna där på. Sätt in dom mitt i ugnen på 175 grader. Efter 10 minuter kan du ta ut dom. Vänta tills dom har svalnat och sedan är det bara att äta!

/Ida